Érdekességek, Tudástár

Nespresso kompatibilis kávékapszulák széles választékban!
29
Máj

Webáruházunkban a szemes kávék mellett kávékapszulákat is forgalmazunk, méghozzá széles választékban és kedvező áron. Sokan tartanak a kapszulás kávétól, pedig számos előnye van az alacsony költségektől kezdve egészen a mindig azonos minőségig, ráadásul meglehetősen régi találmányról van szó, tehát kiforrottnak is tekinthető.

További tudnivalók a szemes kávékról
29
Máj

Amikor szemes kávét vásárolunk, akkor érdemes pontosan tudni, hogy mi is az, amit a csomagolás rejt. Többnyire csak az látszik egyértelműen, hogy az adott kávé robusta, vagy arabica-e, de ennél lényegesen több tudnivalóval is ellátnak bennünket a forgalmazók, amennyiben beszéljük a nyelvüket.

Amit a szálas teáról tudni érdemes
29
Máj

A szálas tea a Camellia sinensis leveleiből készülő főzet – ebből levonható a következtetés, hogy a gyógynövényekből, illetve a gyümölcsökből készülő, forró italok gyakorlatilag nem nevezhetőek teának, hiába terjedtek el ebben a formában a köznyelvben. Két alapvető változata létezik: a kínai teacserje (Camellia Sinensis Sinensis) és az asszámi teacserje (Camellia Sinensis Assamica), illetve ezeken túl még számos hibrid variánst is találhatunk, ami a növény kiváló alkalmazkodóképességének köszönhető. Szálas teából hat fő típussal találkozhatunk: a zöld, a fekete, az oolong, a fehér, a sárga és a posztfermentált, sötét teák az egész világon elterjedtek.

Mit érdemes tudni a Dallmayr szemes kávékról?
28
Ápr

A Dallmayr cég története több mint 300 éves, és mind a mai napig családi tulajdonban van. Eredete az 1700-as évre nyúlik vissza, amikor is egy müncheni kereskedő, bizonyos Christian Reitter megalapította delikát áruházát, a Stammhaust, ami 1870 körül Alois Dallmayr tulajdonába került – az ő nevét viseli a cég. Alois Dallmayr 1895-ben eladta az üzletet Therese Randlkofernek, akinek vezetésével a Stammhaus az egyik vezető európai delikát áruház lett, majd ebből alakult ki az a cégóriás, minek a Dallmayr-t ma ismerjük.

A Dallmayr kávék termőterületei
28
Ápr

A Dallmayr szemes kávékat a világ szinte minden területéről szerzik be – természetesen csak onnan, ahol lehetséges a termesztésük. Az úgynevezett kávéövbe eső országok közül nagyjából 50 exportra is termel; a klímájuk és domborzati viszonyaik optimális élőhelyet jelentenek a kávécserjék számára, az éghajlatuk pedig a kávétermesztéshez tökéletes feltételeket biztosít.

A kávé története röviden
28
Ápr

Létezik egy legenda, illetve annak két változata a kávé történetéről. Az egyik szerint egy etióp juhász, a másik szerint pedig egy ott térítő szerzetes megfigyelte, hogy a kecskéi élénkek maradnak még késő este is, ha napközben egy bizonyos cserje vörös színű bogyóit eszegetik. A gyümölcs fogyasztása az emberre is élénkítő hatással volt, majd kialakult a jelenleg is használatos módszer a kávé elkészítésére. Tény, hogy i.sz. 1.000 körül Avicenna már gyógyszerként használta a kávét, és egy néven nem nevezett, keserű, élénkítő hatású ital a régebbi, arab mondákban is szerepel.