Egy korty pozitív energia minden nap

Az arabica kávéról bővebben
18
Jún

A kávécserjének számtalan alfaja létezik, és folyamatosan kerülnek elő az újabbnál újabbak, hiszen a nemesítés mind a mai napig folyik, aminek köszönhetően minden évben több újdonsággal is találkozhatunk a boltok polcain, bár természetesen ehhez az érlelésnek és a pörkölésnek is van köze. A leginkább elterjedt kávéfajta az Arabica kávé, amelynek számos alfaja ismert, de alapvetően ugyanarról a tőről fakadnak mind.

Milyen kávét rendeljünk, azaz útmutató kezdő kávékedvelőknek
18
Jún

A kávérendelés egy kávézóban többnyire zavarba hozza azokat, akik nem igazodnak ki a kávétípusok között – ők azok, akik minden esetben ugyanolyan kávét rendelnek, mert nem merik kipróbálni az egyéb különlegességeket, ezért az alábbiakban a legkedveltebb kávéital-típusokat mutatjuk be.

Amit a szálas teáról tudni érdemes
29
Máj

A szálas tea a Camellia sinensis leveleiből készülő főzet – ebből levonható a következtetés, hogy a gyógynövényekből, illetve a gyümölcsökből készülő, forró italok gyakorlatilag nem nevezhetőek teának, hiába terjedtek el ebben a formában a köznyelvben. Két alapvető változata létezik: a kínai teacserje (Camellia Sinensis Sinensis) és az asszámi teacserje (Camellia Sinensis Assamica), illetve ezeken túl még számos hibrid variánst is találhatunk, ami a növény kiváló alkalmazkodóképességének köszönhető. Szálas teából hat fő típussal találkozhatunk: a zöld, a fekete, az oolong, a fehér, a sárga és a posztfermentált, sötét teák az egész világon elterjedtek.

Dalgona kávé recept
02
Máj

Dalgona kávé

Új kedvenc hódít az interneten. Ez a krémes csoda Dél-Koreából indult hódító útjára. Végtelenül egyszerű elkészíteni, csak négy alapvető hozzávalóra van szükségünk:

3 dl tej
2-3 tk. Dallmayr Gold instant kávé
3 tk. cukor
3 tk. meleg víz